Om os

Vi er søskende og har de seneste år ofte snakket om, at det kunne være sjovt at dele vores fælles passion for sejlsport og sejle på samme båd. Med 49’er FX’en på det olympiske program er der kommet en disciplin, hvori vi kan se vores fulde potentiale blive udlevet. Vi er fast besluttede på, at denne mulighed skal gribes, og drømmen skal leves.

Maiken Foght Schütt (rorsmand)
25 år
Bor i Aarhus
Bachelor i erhvervsøkonomi og psykologi fra Handelshøjskolen i København
Læser journalistik (Cand.Public) på Aarhus Universitet

Jeg har siden jeg første gang satte mig i en optimist-jolle som 10-årig sejlet enmandsjoller. Efter optimisten kom Europajollen og Laser Radialen.
E-jollen var for mig den perfekte ungdomsjolle og en meget aktiv klasse at udvikles i, da den var meget udbredt i Danmark og samtidig på daværende tidspunkt også olympisk for kvinder, hvilket gav nogle gode forbilleder at se op til.
Sidst i mine ungdomsår (<18) skiftede jeg til Laser Radialen, hvor jeg deltog ved ungdoms VM og vandt en bronzemedalje. Denne præstation gav mig blod på tanden til at fortsætte i den meget fysisk krævende Laser Radial, der samme år erstattede E-jollen som olympisk enmandsjolle for kvinder.
De sidste 6 år har jeg sejlet Radial med det store mål at komme med til OL i 2012, hvilket desværre ikke lykkedes. Alligevel kan jeg efter at have fået skuffelsen på afstand se, at jeg har fået uvurderlig erfaring i at dyrke sejlsport på et eliteniveau med alt hvad det indebærer af træning, planlægning og fokus.
Denne erfaring tager jeg med videre til 49’er-projektet, hvor nye udfordringer – blandt andet det at være to sejlere, der skal samarbejde internt i jollen samt sejlads med asymmetrisk spiler – skal gøre mig til en endnu mere komplet sejler og først og fremmeste til en dygtig 49’er FX skipper.

Anne-Julie Foght Schütt (gast)

22 år
Blev student i 2010
Bor i Aarhus
Læser til bachelor i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet

Jeg har ligesom de fleste andre glade sejlerbørn haft mine år i optimisten, som på daværende tidspunkt virkede til at være de vigtigste sejlerår i mit liv. Heldigvis blev jeg ikke pacet frem og havde stadig sejlerglæde og lyst til at forsætte med sejlsport i ungdomsårene. En masse E-jolle og lidt Laser Radial blev det til.

Som senior (>18) havde jeg lidt svært ved at finde min rette plads, og den bådtype som jeg kunne finde størst motivation ved at sejle. Jeg havde lyst til at sejle en olympisk bådtype, men Laser Radialen var bare ikke bådtypen for mig.

Jeg begyndte på Idrætshøjskolen Århus, hvor jeg på sejlerakademiet prøvede kræfter med bådklassen Melges 24. Denne kølbåd minder om en jolle på mange punkter, men samtidig er man fem personer om bord, så samarbejde bliver pludselig det vigtigste for, at teamet kan fungere. Efter højskoleopholdet fik jeg og fire andre piger lyst til at fortsætte i Melges 24, og vi besluttede os for at gå all in frem mod Melges 24 EM året efter. Med dette projekt havde jeg en af mine fedeste sejlsportsoplevelser ved at stævne i Kiel – vi fik alt til at gå op i en højere enhed og sejlede en 5. plads hjem i et stærkt felt. Jeg har fortsat lyst til at sejle Melges 24, men først efter at have levet den olympiske drøm.

Med afsæt i 29’er XX, som jeg begyndte at sejle efter Melges 24 EM sommeren 2011, er jeg nu kommet godt i gang med skiff sejlads, siden sommeren 2012 som gast på klodens for mig sjoveste bådtype – 49’er FX!

Advertisements

2 Responses to “Om os”

  1. Fred Block February 6, 2013 at 10:51 am #

    Hej Maiken. Held og lykke med projektet. Det er en god ide at kalde sig rorsmand frem for skipper, med mindre du har skipperrollen selvfølgelig.
    SH gast og skipper.

    • 49erpigerne February 6, 2013 at 11:51 am #

      Tak for tip – det er der orden på nu:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: