Vi bliver nummer 13, og så på en fredag

8 Apr

Landry1

Det var ikke fredag den 13. i fredags, så kunne vi ellers have skudt skylden på det fænomen. I stedet må vi konstatere, at vi efter at have sejlet fire dages World Cup i verdensklasse, giver os selv en ordentlig mavepuster på stævnets sidste dag. Men selvom sådan én stadig kan mærkes efter et par dage, så ser vi lyset.

Alle vil det samme. Uanset hvor i feltet man kæmper, så er målet hele tiden at udvikle sig og blive bedre, hvilket i høj grad måles på resultater. Altså man vil forbedre sig i forhold til konkurrenterne. Så når alle forsøger sig med det, så bliver det et paradoks, hvor nogen selvsagt vil mislykkes.

Men vi er jo faktisk lykkes med opgaven at forbedre os i forhold til resten af 49erFX-feltet. Fire af dagene til Palma-stævnet sejler vi på et højt niveau og leverer en stabil serie under både let og hård vind. Så selvom det var en mavepuster, at blive nummer 13 i fredags, så er vi tilfredse med, hvad vi har nået hen over vinteren og også glade for bekræftelsen fra folk omkring os, der ligeledes ser lyst på fremtiden.

Thomas Jacobsen (sportchefen, red.) kommenterer bl.a. på stævnet:
”Maiken og Anne-Julie Schütt gjorde det virkelig godt. De taber lidt momentum til sidst, men de fik vist, at de har et stort potentiale, og det vil ikke overraske mig, hvis de snart får et topresultat.”

Fejlfinderkulturen
Elitesport har en tendens til at have en fejlfinderkultur, hvor man er god til at påpege alle de ting, der gik dårligt, og som man skal huske at gøre anderledes til næste gang.
Vi har sikkert snakket dobbelt så meget om den sidste stævnedags nedtur, som vi har om de første fire dages optur. Vi har nu taget de erfaringer med, vi mener, vi kan bruge konstruktivt til stævner fremadrettet.
Men vigtigst for vores fremtidige succeser er at holde fast ved, hvad vi gør godt under de første fire dage af stævnet: Vi laver geniale starter og har god fart i båden, hvilket skyldes præcis og positiv kommunikation samt tillid til, at den anden har styr på sine ansvarsområder.

Vi får allerede mulighed for at lave flere gode starter mm. til årets næste World Cup-stævne, der sejles i den sydfranske by Hyeres, fra den 19.-26. april. Så det er bare på med hjelmene!

/Team Schütt

Endelige resultater: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados/id/1/idsc2r/44

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: