Dagens Mallorca-selfie: På med hjelmene folkens!

23 Feb

foto

Mit personlige sortiment af hjelme består af hele fire styks; en bycykelhjelm, en racercykelhjelm, en skihjelm samt en sejlerhjelm. Dagens hjelm var, som billedet så fornemt afslører, en racercykelhjelm. Jeg har tit overvejet, hvad der egentlig gør den ene hjelm fuldstændig utilstrækkelig i en af de andre sammenhænge… Faktum er dog, at jeg (og vil mene det også gælder for mange andre) godt er klar over, at det er vores hoveder, der skal redde vores egen – ja og hele Danmarks fremtid, for den sags skyld!

Hjelme-snakken bringes op, fordi Anne-Julie, der sådan set også har et fint sortiment af hjelme, ikke havde fået sin sejlerhjelm på hovedet til træningen på vandet i går. Det skal siges, at vinden blæste 3-4 m/s, så til hendes forsvar, er det ikke, hvad vi (før i går) vil betegne ”på med hjelmene”-vejr.
Men hun slår altså hovedet op i bommen i et spilersæt, og resultatet er en lille hovedpine, der ikke var forsvundet i morges, og dermed opstod der en mulighed for, at min racercykelhjelm og jeg kunne cykle os en tur ud til byen Cala Pi, der længe har været på ønskelisten over mallorcanske cykeldestinationer, man bare må besøge.

Det var naturligvis et fint alternativ for mig, når vi nu ikke kunne sejle. Og hovedet er i klar bedring, så hvis vi er heldige, kan det måske allerede i morgen være klar til at svede under en hjelm – altså også hvis der kun kommer let vind.
Men sættes emnet lidt i perspektiv, så kan man ved at tage et kort tilbageblik tælle mindst en håndfuld danske sejlere, der i løbet af de seneste 2-3 år har slået deres dyrebare hoveder, mens de dyrkede sejlsport. Og blandt de forslåede tæller også rockstjerner! som Jonas Høgh-Christensen og Peter Lang, der sandelig godt ved, hvor bommen sidder. Sidstnævnte investerede efterfølgende i en letvægts-carbon-hjelm. Man skal jo ikke gå ned på udstyr – og slet ikke, når det kommer til at udbygge sit sortiment af hjelme!

/Maiken

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: